Tarihi Sil Baştan Yazdıran Keşif “Göbeklitepe” Gezisi

TARİHİ SİL BAŞTAN YAZDIRAN KEŞİF GÖBEKLİTEPE GEZİSİ

Fakültemiz Okul Öncesi Öğretmenliği, Görsel Sanatlar Eğitimi dersi, Fakültemizin Müze Eğitimi dersi ve Resim-İş Öğretmenliği Müze Eğitimi ve Uygulamaları dersi kapsamında fakültemiz akademisyenleri Arş.Gör.Dr. Yelda USAL ve Öğrt. Gör. Öznur Aksoy rehberliğinde öğrencilerimiz ile tarihin sıfır noktasına “Göbeklitepe”ye (Şanlıurfa) eğitim, sanat ve kültür odaklı bir gezi gerçekleştirilmiştir. 21 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen gezi ile öğrenciler UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve tüm dünyanın dikkatini çeken Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'de insanlık tarihinin bilinen ilk tapınaklarını görme imkânı buldular ve insanın tarihsel yolculuğuna tanıklık ettiler.

large_1_1.jpg large_2_1.jpg large_3.jpg large_4_0.jpg large_5.jpg large_6_0.jpg large_7_0.jpg large_8_0.jpg large_9_0.jpg large_10_0.jpg